Χαβιάρι Huso Huso Beluga
136,80€ - 2.900,00€Χαβιάρι από ένα ειδικό Huso-Huso (Aquafarming). Λαμβάνεται από τουλάχιστον 16 ετών ώριμο οξύρρυγχο. Αυγά με μέγεθος κόκκου περίπου 3,3 έως 3,5 mm ακόμη μεγαλύτερα.
Εμφάνιση 6 αποτελεσμάτων
Χαβιάρι από ένα ειδικό Huso-Huso (Aquafarming). Λαμβάνεται από τουλάχιστον 16 ετών ώριμο οξύρρυγχο. Αυγά με μέγεθος κόκκου περίπου 3,3 έως 3,5 mm ακόμη μεγαλύτερα.
Χαβιάρι από ένα ειδικό υβρίδιο οξύρρυγχου Kaluga και οξύρρυγχου Amur (Huso Dauricus x Acipenser schrenkii, Aquafarming). Λαμβάνεται από ώριμο οξύρρυγχο τουλάχιστον 12 ετών. Αυγά ανοιχτόκοκκα και σφιχτά με μέγεθος κόκκου περίπου 3,0 έως 3,3 mm ακόμη μεγαλύτερο, το χρώμα ποικίλλει από χρυσό, γκρι, καφέ, γκριζόμαυρο, γκριζοκαφέ έως χρυσοκάστανο. Διακρίνεται από ένα απίστευτα λεπτό, βουτυρώδες άρωμα, με μακρά επίγευση, που υπογραμμίζεται από την ήπια και απαλή μέθοδο αλατίσματος Malossol. Για πολλούς γνώστες το καλύτερο χαβιάρι στον κόσμο αυτή τη στιγμή.
Το αυγοτάραχο Acipenser baerii λαμβάνεται όταν είναι άνω των 7 ετών και έχει μέγεθος σωματιδίων περίπου 2,7 έως 2,8 mm. Μαύρα και γκρι χρώματα. Το χαβιάρι Baerii έχει ένα ήπια πικάντικο και ελαφρώς ξηρό άρωμα με βουτυρώδη τόνο, η υφή του λιώνει στο στόμα και αφήνει έντονες γευστικές αισθήσεις, που τονίζονται από την ήπια διαδικασία αλατίσματος Malossol.
Χαβιάρι από ένα ειδικό υβρίδιο οξύρρυγχου Kaluga και οξύρρυγχου Amur (Huso Dauricus x Acipenser schrenkii, Aquafarming). Λαμβάνεται από ώριμο οξύρρυγχο τουλάχιστον 12 ετών. Αυγά ανοιχτόκοκκα και σφιχτά με μέγεθος κόκκου περίπου 3,0 έως 3,3 mm ακόμη μεγαλύτερο, το χρώμα ποικίλλει από χρυσό, γκρι, καφέ, γκριζόμαυρο, γκριζοκαφέ έως χρυσοκάστανο. Διακρίνεται από ένα απίστευτα λεπτό, βουτυρώδες άρωμα, με μακρά επίγευση, που υπογραμμίζεται από την ήπια και απαλή μέθοδο αλατίσματος Malossol. Για πολλούς γνώστες το καλύτερο χαβιάρι στον κόσμο αυτή τη στιγμή.
Ένα χαβιάρι του ρωσικού οξύρρυγχου (Acipenser gueldenstaedtii). Προέρχεται από ώριμο οξύρρυγχο για 12 χρόνια. Τα αυγά έχουν διάμετρο μεταξύ 2,9 και 3,1 mm με λεία και βελούδινη υφή. Πλούσια και πολύπλοκα αρώματα, χρώμα από γκρι έως καφέ, ακόμη και χρυσοκίτρινο. Η γεύση υπογραμμίζεται από το λεπτό αλάτισμα του Malossol.
Χαβιάρι οξύρρυγχου Amur (Acipenser schrenckii), που εκτρέφεται με επιτυχία και βιώσιμο τρόπο σε αυτό που είναι ίσως το πιο σύγχρονο υδρόβιο αγρόκτημα στον κόσμο στην Κίνα. Για την αφαίρεση του χαβιαριού, η ωριμότητα του οξύρρυγχου είναι τουλάχιστον 12 χρόνια ή περισσότερο. Ημι-συμπαγής έως συμπαγής τριχοφυΐα με μέγεθος κόκκου 3,1 έως 3,3 mm, ακόμη μεγαλύτερο. Χρωματικό φάσμα από έντονο καφέ έως χρυσοκίτρινο. Η γεύση του είναι ντελικάτη ξηρού καρπού, με φρουτώδη νότα και κρεμώδες γλάσο. Αλατισμένο ελαφρά με τη διαδικασία Malossol.